Skip to main content

Nikka Whisky als geschenk voor vader- en moederdag

By 7 May 2014Nieuws
Nikka Pure Malt Black "Whisky Ceremony"

Een cadeautje vinden voor Vaderdag of moederdag, daar helpen we jullie graag mee. Om dat wat te vergemakkelijken stelt Nikka Whisky een selectie malts voor die menig whisky liefhebber zullen verrassen.

Nikka Pure Malt Black "Whisky Ceremony"

Nikka Pure Malt Black “Whisky Ceremony” met een dienblad uit bamboe en twee Nikka whisky glazen.

Nikka Pure Malt Black “Whisky Ceremony”

Met zijn subtiele balans tussen het fruitige karakter en de venige toetsen (turf, lichte rook, eik) is de Nikka Pure Malt Black een whisky met een bijzondere complexiteit.

Het pakket bestaat uit een dienblad van bamboe en twee whisky glazen die discreet met de Nikka branding werden bestempeld. De geschenkkoffer Pure Malt Black “Whisky Ceremony” vormt een mooi voorbeeld van de sobere, maar toch geraffineerde esthetiek die zo kenmerkend is bij de Japanse ceremoniën.

In het pakket zit natuurlijk ook een fles Nikka Pure Malt Black van 50 centiliter, gebotteld op een ABV van 43%. De geschenkkoffer gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 62 €.

Nikka Coffey Malt

Nikka Coffey Malt

Nikka Coffey Malt

De laatste telg van het huis Nikka, de Nikka Coffey Malt, is een whisky die zowel origineel als betoverend is. De Nikka Coffey Malt is het resultaat van een mout distillatie in een “Coffey” still.

Vergis je niet, er is geen link met koffie. De Coffey stills zijn stills die werden ontworpen door Aeneas Coffey. Dit type stills werd in 1830 geperfectioneerd door Aeneas Coffey en werd door de Schotten heel snel in gebruik genomen. Met dit type stills waren waren ze immers in staat hun blender whisky’s verder te ontwikkelen.

Normaal wordt de Coffey still vooral gebruik om graanwhisky te distilleren, maar het resultaat met deze 100% mout is indrukwekkend.

In de neus heb je onmiddellijk citroen en de Williams peer, lichte peper. De citrus toetsen merk je ook bij het proven en worden aangevuld met mandarijn en sinaasappel. Ook lichte koffie, nougat en vanille komen naar boven. De afdronk geertje dan weer een toets van pruimen en een lichte toets van zoethout die snel plaats maakt voor het fruitige karakter.

De Nikka Coffey Malt werd gebotteld op een ABV van 45%, en is verkrijgbaar in de winkels aan de adviesprijs van 53 € voor een fles van 70 cl.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.