Skip to main content

Nieuwe distilleerderij van Teeling Whiskey opent vandaag zijn deuren

The Spirit of Dublin is Flowing in Newmarket

The Teeling Whiskey Company (TWC) heeft vandaag officieel zijn nieuwe distilleerderij en bezoekerscentrum geopend in The Liberties, Dublin. De distilleerderij (van €10 miljoen) is de eerste nieuwe distilleerderij in Dublin sinds 125 jaar, en tevens ook de eerste volledig operationele distilleerder in de stad tot op heden.

Naast een volledig operationele distilleerderij is er ook een state-of-the-art bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum zal gebruikt worden als uitvalsbasis voor whiskey tasting tours en heeft een café, een bar. Daarnaast is er ook een privé ruimte beschikbaar die afgehuurd kan worden en een winkel met Teeling Gifts. Het bezoekerscentrum zal officieel zijn eerste bezoekers ontvangen op zaterdag 13 juni en zal 7 dagen per week open zijn vanaf 9u30 tot 17u30.

Teeling Tasting Bar

Teeling Tasting Bar

Met de opening van de nieuwe distilleerderij heeft The Teeling Whiskey Company volledige controle over alle aspecten van zijn whiskey productie. Het volledige proces, van graan tot fles, hebben ze op die manier onder controle. Op die manier kan The Teeling Whiskey Company zijn leiderspositie in die categorie op valk van innovatie verder uitwerken en verder bouwen op de steeds groeiende reputatie op het vlak van het produceren van ’s werelds beste whiskeys. Recent nog werd de Teeling Single Malt uitgeroepen tot ‘World’s Best’ op het 2015 World Whiskies Awards en kreeg de Small Batch de prijs van de ’Best Blended Irish Whiskey" op de San Francisco World Spirits Competition.

Gevel van de nieuwe Teeling Whiskey Distillery

Gevel van de nieuwe Teeling Whiskey Distillery

De Ierse whiskey kent momenteel een grote boost aan populariteit, zowel in binnen- als in buitenland. Het is tevens de snelst groeiende categorie van spirits in de wereld. Volgens een recent IWSR / drink Net rapport, zal de markt van de Ierse Whiskey zelfs een geschatte groep van 60% kennen tussen 2014 en 2019. In 2016 zouden zo naar schatting 96 miljoen flessen van de Ierse whiskey wereldwijd verkocht worden.

New Generation – Jack & Stephen Teeling

New Generation – Jack & Stephen Teeling

Jack Teeling, oprichter en managing director van de Teeling Whiskey Company verklaarde: “Vandaag is een gedenkwaardige dag in de geschiedenis van ons bedrijf, een dag waar we de laatste drie jaar naartoe hebben gewerkt. We zijn verheugd om officieel onze gloednieuwe distilleerderij te openen en de traditie van het distilleren zo terug te brengen naar Dublin. We kijken ook uit naar de opening van onze deuren voor onze eerste officiële bezoekers dit weekend en we zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe distilleerderij een must-see bestemming zal worden voor toeristen die van over de hele wereld naar Dublin afreizen. ”

Bron: The Teeling Whiskey Company

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.