Skip to main content

Limited Edition Jura Tastival 2016 Botteling voorgesteld

Jura Tastival 2016 Botteling

Het is opnieuw tijd om de Diurachs van heinde en verre te verwelkomen op het jaarlijkse Jura whisky festival, het Tastival. Ter gelegenheid daarvan werd de Jura Tastival 2016 botteling voorgesteld, met voor de eerste keer een crowd-sourced verpakking!

Jura Tastival 2016

Tastival eert nieuwe en spannende manieren om van whisky te genieten, en de festival editie van dit jaar is daar geen uitzondering op. Een triple distilleert sherry finish op basis van hand-selected casks!

Om de zoete en intense smaak bij te staan, werden vier artiesten gecontacteerd van over de hele wereld. Hun taak was om op basis van hun proefnotities een geïllustreerde verpakking voor de Tastival 2016 botteling te ontwerpen.

In januari mocht het publiek dan een keuze maken door hun stem uit te brengen via de social media kanalen. Na een spannende stemmingsronde werd vandaag onthuld dat de eerste crowd sourced verpakking is gebaseerd op het werk van Florian Schommer. Het uitzonderlijke ontwerp bevat hints naar de proefnotities van Florian voor deze whisky waaronder appelen, vanille, ahornsiroop en geroosterde hazelnoten.

Jura Tastival 2016 met de eerste crowd sourced verpakking

Jura Tastival 2016 met de eerste crowd sourced verpakking

Deze Tastival expressie is trouwens de laatste expressie onder leiding van Distillery Manager Willy Cohrane, die vorige week zijn pensioen aankondigde. De teugels worden overgedragen aan Graham Logan, een voormalige Jura Mash/Stillman die sinds twee decennia al aan de zijde van Willy werkt.

Willie Cohrane geeft de fakkel door aan Graham Logan

Willie Cohrane geeft de fakkel door aan Graham Logan

Zij die naar Jura trekken voor het Tastival zullen als eerste de kans krijgen om de Tastival 2016 te proeven en te kopen op de distilleerderij zelf op 25 en 26 mei. Als toemaatje zullen Willie en Graham de flessen nog voorzien van een handtekening.

Mocht je er niet geraken op het Jura Tastival, dan zal de Jura Tastival 2016 beschikbaar zijn via de online shop en wereldwijd (behalve de VS) in de betere whisky shops. De non-chill filtered Jura Tastival 2016 werd gebotteld op 51% ABV en is vanaf 30 mei te koop voor 85 Britse Pond (ongeveer 112 Euro)

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.