Skip to main content

Kilchoman 100% Islay 6th Edition

By 10 May 2016Nieuws
100 Islay 6th Edition - Kilchoman

Vandaag kregen we het nieuws dat Kilchoman de 100% Islay 6th Edition op de markt brengt. Het is de enige single malt die on-site geproduceerd wordt, van gerst tot fles.

Kilchoman stelt met trots de zesde editie voor van hun 100% Islay gamma. De Kilchoman 100% Islay is de enige single malt die volledig on-site geproduceerd wordt … van gerst tot fles! Kilchoman is een traditionele ‘farm distillery’, en teelt zijn eigen gerst, en ook de floor malting, het distilleren en het rijpen gebeurt allemaal op de distilleerderij. Deze 100% Islay 6th Edition is een vatting van nieuwe en refill ex Buffalo Trace Bourbon vaten, gevuld in 2010 en gebotteld in 2016.

Deze expressie wordt meteen ook de meest mature 100% Islay die tot op heden werd vrijgegeven. Volledig geproduceerd op basis van gerst dat op de distilleerderij werd geteeld, heeft die 100% Islay reeks een lichtere peat level waneer je ze vergelijkt met de rest van het Kilchoman gamma. Dat zorgt dan weer voor een unieke frisheid en een specifieke stijl van Islay Single Malt.

Kilchoman - 100% Islay

Kilchoman – 100% Islay

Anthony Wills, Kilchoman Founder and Managing Director; “we expect Kilchoman fans will enjoy the 6th Edition, the 100% Islay expressions have come along significantly in recent years, sourcing our bourbon barrels from one US producer has a significant impact on the quality of the whisky at what is a relatively young age.”

Het volledige team van de distilleerderij werkt dan ook het ganse jaar door om elke stap van het productie proces te laten gebeuren volgens de traditionele farm distilling technieken.

“When we first set out to build Kilchoman the ambition was to create a small-scale distillery producing exclusively for single malt using barley grown and malted on-site as was once the norm for many distilleries.” Anthony Wills Kilchoman Founder and Managing Director.

De 100% Islay, 6th Edition is een limited release botteling met een ABV van 50% en zal wereldwijd beschikbaar zijn. Een klein aantal flessen zal via de website verkocht worden op donderdag 12 mei om 10 uur voor een bedrag van 72 Britse Pond (Pakweg 95 Euro).

Bron: Kilchoman Distillery

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.