Skip to main content

Johnnie Walker Red Rye Finish – Proefnotities

Johnnie Walker Red Rye Finish

Vorige week werd ik uitgenodigd op de persvoorstelling van de Johnnie Walker Red Rye Finish, de eerste Johnnie Walker in de Blender’s Batch Reeks.

Johnnie Walker Red Rye Finish

Johnnie Walker Red Rye Finish Food Pairing

Johnnie Walker Red Rye Finish Food Pairing

Ik werd dus uitgenodigd op het lanceringsfeest van de Johnnie Walker Red Rye Finish, de eerste expressie in de Johnnie Walker Blender’s Batch reeks. De voorstelling ging door bij Humphrey in Brussel. Daar hadden Chef Yannick Van Aeken en Glen Ramaeckers een foodpairing menu klaargestoomd p basis van de nieuwe Johnnie Walker Red Rye Finish.

Ik nam plaats aan tafel en zat prompt naast Tom Jones. Neen … niet de zanger, maar de Global Brand Ambassador van Johnnie Walker. Het ideale moment dus om hier en daar wat extra informatie te proberen achterhalen. De Johnnie Walker Red Rye Finish bevat verschillende mout- en graanwhisky’s die eerst op bourbon vaten hebben gerijpt en daarna een finish kregen op een vat waar Rye whiskey in heeft gerijpt. Het grote verschil met de andere whiskys van Johnnie Walker, is dat de Red Rye Finish bestaat uit een selectie van slechts vier whisky’s, waaronder Cardhu en Port Dundas. De andere twee distilleerderijen kon ik niet achterhalen.

Tijdens het maal hadden we de gelegenheid om een aantal cocktails te proeven op basis van de Johnnie Walker Red Rye Finish, en ik moet zeggen … best lekker. Mijn voorkeur ging uit naar de combinatie Johhnie & Ginger waarbij de Johnnie Walker Red Rye werd geserveerd in combinatie met een Ginger Ale … Lekker!

De Johnnie Walker Red Rye Finish is dus de eerste expressie in het Johnnie Walker Blender’s Batch gamma. De whisky zal zowat overal te koop zijn voor een adviesprijs van 21 euro.

Proefnotities

Johnnie Walker Red Rye Finish

Johnnie Walker Red Rye Finish

  • Neus: Zoet en kruidig, dat was het eerste wat bij mij op kwam. Wat honing, een vleugje kaneel, granen en kandijsuiker.
  • Smaak: Ook hier in eerste instantie een droog en kruidig gevoel in de mond met ook wat rozijntjes, kaneel en misschien zelfs wat gember. Het zoete karakter van de honing en bruine suiker die ik in de neus had, vond ik ook in de smaak terug.
  • Finish: Een volle en warme afdronk met een gevoel dat mij aan de Gluhwein op een kerstmarkt deed denken.

Onze mening

Dit is de allereerste expressie in het game van de Johnnie Walker Blender’s Batch en ik vond hem best wel lekker. Het is een toegankelijke whisky die makkelijk te verwerken is in een lekkere cocktail, maar ook puur kan gedronken worden. Voor die prijs kan je met de Johnnie Walker Red Rye Finish niet echt veel verkeerd doen!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.