Skip to main content

Johnnie Walker Green Label is terug van weggeweest!

Johnnie Walker Green Label

Johnny Walker herintroduceert, op groot verzoek van mening consument, zijn alom geliefde Green Label blended Scotch whisky in België!

Johnnie Walker Green Label

De verkoop van Johnnie Walker Green Label was al een poosje beperkt tot de Aziatische markt, maar onlangs werd deze blend opnieuw opgenomen in het wereldwijde assortiment.

Voorstelling herlancering Johnnie Walker Green Label

Voorstelling herlancering Johnnie Walker Green Label

 

Guy Escolme, Johnnie Walker Global Brand Director: “Johnnie Walker Green Label is een uitzonderlijke whisky die een eerbetoon is aan het vakmanschap en de deskundigheid van onze blenders bij het selecteren en blenden van malt whisky’s, om een rijk, multidimensionaal en evenwichtig smaakprofiel te creëren.

We hebben naar onze consumenten geluisterd en vanwege de grote vraag besloten tot een herintroductie. Johnnie Walker Green Label heeft altijd al een trouwe aanhang gehad en door het op de markt brengen van een gelimiteerde oplage in de VS en Australië dit jaar ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de allereerste introductie is gebleken hoe zeer consumenten Johnnie Walker Green Label hebben gemist en terug willen zien. We zijn blij dat we hier gehoor aan kunnen geven.”

Green Label, een Blended Malt Scotch Whisky!Johnnie Walker Tasting 013

Opvallend aan de Johnnie Walker Green Label is dat we als consument ook weten wat er in de blend werd verwerkt. In de blend zitten enkel en alleen malt whisky’s verwerkt. In de Green Label zit dus geen grain whisky, waardoor de Green Label een Blended Malt Scotch Whisky is.

Daar waar er vaak heel geheimzinnig wordt gedaan over welke whisky’s er juist in een blend verwerkt zitten, licht Johnnie Walker toch een tipje van de sluier. De blend is ontstaan uit een zorgvuldige balans tussen onder andere de typerende stijlen van Talisker, Linkwood, Cragganmore en Caol Ila. De jongste whisky in de blend heeft minstens 15 jaar gerijpt op een eiken vat.

Het resultaat? Een uniek smaakprofiel waarin de typerende kenmerken van een Speyside,m Highland, Lowland en Island malt naar boven komen. Tijdens een tasting mochten we even van de Green Label proeven, en ik was aangenaam verrast. Een volledige proefnotitie volgt binnenkort.

Prijs en beschikbaarheid

Johnnie Walker Green Label is vanaf nu verkrijgbaar bij speciaalzaken en kreeg een advies prijs van 39,99 euro mee!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.