Skip to main content

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen gelanceerd

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen

Johnnie Walker lanceert een exclusieve, limited edition Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen. Het is de tweede Blue Label in een serie van speciale uitgaves die vervaardigd worden door een onvervangbare ‘ghost’ whisky en andere zeldzame whisky’s om de prijswinnende Johnnie Walker Blue Label te creëren (International Whisky Competition® 2015 and 2016).

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen Bottle & Packaging

In het hart van deze unieke fles ligt de sterk begeerde Islay single malt, Port Ellen – een ‘ghost’ distilleerderij die de deuren sloot in 1983. De prijs van een fles Port Ellen bedraagt €3.000 wat de Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen enorm waardevol en uniek maakt.

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen volgt de lancering van Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Brora van vorig jaar op. Elke editie in de serie biedt een vluchtige kans om te genieten van de diepte van het karakter van de whisky’s van distilleerderijen wiens geest voortleeft in hun afnemende voorraden.

Voor Johnnie Walker Master Blender Jim Beveridge en zijn kleine team van deskundige blenders is de Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare serie een spannende verkenning van smaak.

“Deze whisky’s leveren een fascinerende blik in een andere wereld, het verkennen van het unieke, onnavolgbare karakter van de whisky’s van een klein aantal iconische, gesloten distilleerderijen die iets heel bijzonders aan elke druppel van Johnnie Walker Blue Label toevoegen. Het is heel interessant om het karakter van deze whisky’s in de spotlight te zetten.” zegt Jim Beveridge.

Hoewel de deuren van de Port Ellen distilleerderij nu dicht zijn, is Jim enthousiast om de herinnering van de kostbare lading van rokerige Island single malts te herontdekken en hun unieke karakter te balanceren met andere ongelooflijk zeldzame whisky’s.

Jim Beveridge vertelt: “De ‘Ghost’ whisky’s van Caledonian en Carsebridge voegen lagen toe van romige vanillezoetheid terwijl de zeldzame malts uit Mortlach, Dailuaine, Cragganmore, Blair Athol en Oban rollende golven van wasachtige citrus, rijke mout en tropisch fruitsmaken leveren – allemaal perfect uitgebalanceerd door de kenmerkende maritieme rokerigheid van Port Ellen die blijft hangen in de lange en verwarmende finish.”

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen wordt gebotteld met een alcoholpercentage van 43,8% en is beschikbaar vanaf oktober bij de betere whiskyspeciaalzaken voor €305 voor een 70cl fles. Elke fles in deze speciale uitgave is individueel genummerd.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.