Skip to main content

Inchgower 2002 – Gordon & MacPhail – Proefnotities

Inchgower 2002 - Gordon & MacPhail

In de reeks “The Wood Makes The Whisky” van [Gordon & MacPhail](“The Wood Makes the Whisky”) proeven we vandaag de Inchgower 2002.

Inchgower 2002 – Gordon & MacPhail

De Inchgower distilleerderij werd in 1871 gebouwd om de toenmalige Tochimeal Distillery te vervangen. Naar verluidt zou maar 1% van de geproduceerde whisky gebruikt worden als single malt. De rest van de whisky verdwijnt in the Bell’s, Johnnie Walker en White Horse blends. De distilleerderij bevindt zich in de Speyside regio in de buurt van Buckie, Moray in Scotland.

Een poosje terug mocht ik van Gordon & MacPhail een sample van de Connoisseurs Choice Inchgower 2002 ontvangen, samen met nog een aantal bottelingen uit de “The Wood Makes The Whisky” campagne. De Inchgower 2002 werd, zoals je van de naam zou verwachten, gedistilleerd in 2002 en heeft tot in 2016 gerijpt in refill sherry hogsheads. Ergens halfweg 2016 werd de Inchgower 2002 dan gebotteld op 46% ABV.

Proefnotities

  • Neus: Zoet en floraal in het begin, met invloeden van honing, kastanje, hop, eik en gedroogd gras. Na een poosje ontwikkelde zich ook een zoetere ondertoon die ik associeerde met melkchocolade.
  • Smaak: Ook in de smaak had ik vooral het gevoel van chocolade en een pittige peper, wat rozijntjes, een vleugje appelcake, sappige peren en een lichte peperkoek.
  • Finish: Halflange finish met invloeden van fruit en opnieuw chocolade

Onze Mening

Nog een van die lekkere bottelingen van Gordon & MacPhail. Deze Inchgower 2002 is een prima whisky die zich makkelijk laat drinken. Ik hoorde ondertussen een aantal liefhebbers reeds melden dat de Inchgower 2002 een beetje op een old-school whisky lijkt … een whisky met een zekere diepgang dus. Ikzelf heb nog weinig ervaring met die old-school whisky’s, maar ik kon wel beamen dat deze whisky dik in orde is…

Met dank aan de mensen van Gordon & MacPhail om ons een sample van deze whisky op te sturen!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.