Skip to main content

Highland Park Odin – Proefnotities

Highland Park Odin - Banner

Het is wat stil deze maand op het vlak van Whisky evenementen en whisky aankondigingen. Tijd dus om wat Proefnotities toe te voegen aan de website. We starten met de Highland Park Odin uit de Valhalla Collection van Highland Park

Highland Park Odin

Highland Park Odin - Fles en Verpakking

Highland Park Odin – Fles en Verpakking

Een aantal weken terug had ik het geluk om de Highland Park Odin te proeven tijdens de Whisky Proefolympics 2015. We hadden het een poosje terug al over de Highland Park Odin. Het is de laatste expressie in de Valhalla Collection van Highland park. Een ‘exclusieve’ whisky die voor zo’n kleine € 250 van eigenaar kan wisselen … tenminste … als je hem nog ergens kan vinden aan die prijs.

De Highland Park Odin is een intense en krachtige 16 jaar oude Single Malt Scotch Whisky, gerijpt in first-fill sherry vaten en refill hogsheads. De Highland Park Odin is gebotteld op 55.8% ABV, en dit is wat wij ervan vonden :

Proefnotities

  • Neus: Fruitig met vooral tropisch fruit. Een rijpe banaan, mango en passievrucht, wat vijgen / dadels, kruidige toetsen en een vleugje duingras. Na een poosje kreeg ik ook lichte chocolade door en verse broodpudding.
  • Smaak: Romig, wat rook, kruidig met een ietwat vatte / olieachtige textuur. De fruittoetsen kwamen er na aan paar seconden terug door.
  • Finish: Een lange en krachtige finish met tonen die ik ook in de neus terugvond. Vooral de fruitige en licht kruidige toesten.

Besluit

Ik heb dus dit sample blind geproefd en wist dus totaal niet dat het over de Highland Park Odin ging. Ik weet nog dat ik tegen mijn vrouwtje zei dat ik hem wel heel lekker vond, krachtig en met een lange finish.

Of ik er nu 250 euro voor over heb om zo een fles in huis te halen? Nee … niet echt … dan vind ik de Bruichladdich Black Art bijvoorbeeld nog net iets beter en ook net iets goedkoper. En weest gerust … zelfs die Black Art vond ik iets te duur om zomaar in huis te halen.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.