Skip to main content

Het was weer tijd voor het Maltclan Whisky Festival

Vorig jaar kon ik er door omstandigheden niet bij zijn, maar dit jaar trok ik opnieuw richting Halle voor het jaarlijkse Maltclan Whisky Festival

Wat is het Maltclan Whisky Festival?

Wel, het Maltclan Whisky Festival wordt jaarlijks georganiseerd door … de mensen van de Maltclan whiskyclub natuurlijk. Op dat vlak geen wereldschokkend nieuws. Het format blijft nog steeds hetzelfde

En toch vind ik het nog steeds een van de betere whisky festivals in ons land. Een toegangsticket is er goedkoper dan menig ander whisky festival, waardoor er meer budget overblijft om ter plaatse van het lekkers te proeven. Dat gepaard met de bekende gezichten uit de whisky industrie en whisky scene … en je bent vertrokken voor een aangename whisky namiddag.

Zelf kan je mij ondertussen op een aantal festivals ook aan de andere kant van de stand zien, waardoor er hier op de blog eigenlijk nog weinig verslagen verschenen van whisky festivals. Dit jaar besloot ik echter om een deel van de dag wat te helpen en een deel van de dag toch zelf ook wat rond te lopen, al was het deze keer om iets nieuws te proberen. Het resultaat is deze kleine video montage van het Maltclan Whisky Festival.

De Whisky’s

Goed … als we dan toch een rondje op de showfloor afleggen, dan probeer je ook hier en daar iets te proeven. Ik hield het echter sober …

Glen Garioch 8 Years Old van Asta Morris

Ik hielp dus een handje op de stand van The Whisky House van Geert De Bolle, en die was opgesteld vlak naast de stand van Bert Bruyneel van Asta Morris. Nu mag je mij geloven of niet, maar van Asta Morris had ik nog weinig geproefd. De ideale moment dus om eens van Bert zijn flesjes te proeven.

Voor zij die Bert kennen … hij laat je iets proeven … geeft geen uitleg … laat je zelf een mening vormen en laat dan pas zien wat het was. Enfin … dat doet hij bij mij toch.

En eerlijk gezegd deze Glen Garioch 8 Years Old van Asta Morris was echt super. Gerijpt op een combinatie van Ex-Bourbon en Rum vaten. Een heel aangenaam en vol mond gevoel met aardse toetsen, zoete tonen, een licht frisse toets die uiteindelijk plaats maakt voor een heerlijk kruidig pallet. Super !!!!

Glen Garioch 8 Years Old Asia Morris

Glen Garioch 8 Years Old Asia Morris

The GlenAllachie 10 Years Old Marsalla Barrel

Speciaal voor het whisky festival was er een The GlenAllachie gebotteld uit een single cask (Marsala Barrel). Een beetje stroperig en dikker mondgevoel, ik vermoed door de Marsala. Zoete toetsen natuurlijk met veel rode vruchten. Opmerkelijk ook … de koriander toets die ik heel vaak bij The GlenAllachie heb, was hier niet echt merkbaar.

The GlenAllachie 10 Years Old Marsala Barrel

The GlenAllachie 10 Years Old Marsala Barrel

Cadenhead Single Cask Littlemill 28 Years Old

Oh mijn god … wat was me dat! Ik denk dat het misschien mijn eerste Littlemill ooit was, maar Monique van Whisky Arts heeft daar een juweeltje staan …

Cadenhead Single Cask Littlemill 28 Years Old

Cadenhead Single Cask Littlemill 28 Years Old

Ik merkte wat plantaardige / grassige tonen in de neus. De zoete toetsen van. honing, gestoofde peren, lichte karamel, een vleugje vanille en wat citroen in de smaak. Dat alles met een heerlijke subtiele finish. Zot gewoonweg …

Het Matlclan Whisky Festival … een 10 voor sfeer en gezelligheid

Ik weet niet wat het is, maar het Maltclan Whisky Festival heeft echt zo zijn charmes. Het is een van de beste festivals in ons land, zonder daarom de grootste te zijn, heeft een mooi aanbod van nieuwe en oude whisky’s zonder daar mee te staan pronken, en brengt een mooie groep whisky liefhebbers bij elkaar zonder dat het vestival overrompeld wordt.

Dus heren van Maltclan … doe zo verder … maar laat het niet te groots worden a.u.b. want dan verliest het misschen een deel van zijn charme.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.