Skip to main content

Gordon & MacPhail lanceert de Speyside Collection

Gordon & MacPhail Speyside Collection

Gordon & MacPhail heeft zopas een exclusieve Speyside Collection op de markt gebracht, bestaande uit zes zeldzame Vintage Malts.

Speyside Collection

De eerste limited-edition release van de Speyside Collectie biedt onderdak aan een groot gamma van smaak profielen. Van de fruitige en peperachtige toetsen bij de Gordon & MacPhail Smith’s Glenlivet 1948 , tot de lange en licht rokerige finish van de Glen Grant 1949, en zelfs de exotische vruchten, sherry toetsen en gemalen amandelen uit de Strathisla 1953.

De Speyside Collectie stelt whisky’s voor uit de volledige Speyside regio. Zo is er ook een Gordon & MacPhail Mortlach 1954, en kruidige en romige whisky, maar ook de bekroonde Longmorn 1967, met zijn warme kruidigheid en smaken van gestoofd fruit en citrus. Daarnaast is er ook nog de Linkwood 1972 met zijn invloeden van kruiden, banaan en donkere chocolade.

Sinds de oprichting van het bedrijf, heeft Gordon & MacPhail  vaten verstuurd naar distilleerderijen in Schotland, om daar te worden gevuld met new make spirit, voordat ze onder het oog van generaties uit de Urquhart famille werden gerijpt. Op die manier werden banden gesmeed met distilleerderijen in alle uithoeken van Schotland, wat ertoe heeft geleid dat alle whisky’s uit de Gordon & MacPhail Speyside Collection voorzien werden van een uniek en oorspronkelijke label van de desbetreffende distilleerderij.

Stephen Rankin, directeur en lid van de vierde generatie van de Urquharts, de familie die eigenaar is van Gordon & MacPhail , zei: “the fourth generation of the Urquharts, the family who own Gordon & MacPhail, said: “Four generations of our family have passed on skills and knowledge for matching spirit to quality casks and maturing whiskies for many years. ”

“The six vintages in the Speyside Collection are testament to our philosophy of producing high quality single malt. We hope malt whisky lovers will be able to enjoy and savour these special Speyside drams”

Prijs en beschikbaarheid

De Speyside Collection is beschikbaar bij gespecialiseerde whisky retailers tegen een adviesprijs van £ 10.500 in het Verenigd Koninkrijk. Prijzen in de overzeese markten kunnen afwijken als gevolg van de lokale belastingen en invoerrechten. Benieuwd waar en aan welke prijs je ze bij ons kan vinden? Dan kan je altijd even bij Whisky Warehouse informeren.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.