Skip to main content

Fado Vivo, de nieuwe whisky van Gouden Carolus

Gouden Carolus - Fado Vivo

Gisteren waren we te gast bij Stokerij De Molenberg in Blaasveld waar de mensen van Gouden Carolus hun tweede ’Anniversary Edition" voorstelde aan het publiek … de Fado Vivo!

De Fado Vivo heeft deels gerijpt op ex porto vaten.

De Fado Vivo heeft deels gerijpt op ex porto vaten.

Fado Vivo – 2nd Anniversary Edition

De Fado Vivo is dus de tweede anniversary edition van de Gouden Carolus Single Malt. Om de tweede verjaardag van Stokerij Molenberg te vieren werd er opnieuw voor een speciale whisky.

Een deel van de whisky die voor de Fado Vivo werd gebruikt, zo’n 75%, heeft gedurende 2 jaar gerijpt in Tawny Port vaten. De andere 25% bestaat uit whisky’s van verschillende leeftijden. De gebruikte porto vaten werden voorheen meer dan 6 jaar gebruikt voor de rijping van portwijnen. Na een rijping van 3 jaar op ex-bourbon vaten heeft een deel van de whisky dus nog 2 jaar gerijpt in die porto vaten. Het resultaat merk je niet alleen aan de kleur, maar natuurlijk ook aan de smaak.

Na de voorstelling kregen we de gelegenheid een rondleiding te volgen in de stokerij zelf. Altijd leuk om eens het verhaal achter de stokerij te leren kennen. En eerlijk gezegd is het bezoekerscentrum van Stokerij De Molenberg best mooi en interessant. Zeker de moeite waard …

Het bezoekerscentrum van Stokerij De Molenberg ... zeker de moeite waard!

Het bezoekerscentrum van Stokerij De Molenberg … zeker de moeite waard!

Fado Vivo – Lekker en Belgisch

 Charles Leclef van Het Anker stelt de Fado Vivo voor

Charles Leclef van Het Anker stelt de Fado Vivo voor

Ik hoor het iedereen al denken “Ja, leuk en zo, maar is hij ook lekker?”. Wel … samen met mijn vrouwtje (en de andere genodigden) hebben wij de Fado Vivo even kunnen proeven. Nu weten jullie ondertussen al dat ik fan ben van whisky die gerijpt heeft op porto vaten, maar toch …

Zowel mijn echtgenote als ikzelf vonden de Fado Vivo lekker … punt … Hij is fris in de neus en ook qua smaak, met de zoete toetsen die je van port wijnen mag verwachten, fruitig. Meer nog, de whisky is heel toegankelijk …

Uitgebreide proefnotities volgen later natuurlijk op deze website, maar ondertussen kan ik je wel al meegeven dat ik het de lekkerste Belgische whisky vind die ik tot op heden heb geproefd! Super lekker!

Fado Vivo – Prijs en beschikbaarheid

Wel, van de eerste verjaardagseditie waren maar 5000 flessen beschikbaar, en die waren in een mum van tijd uitverkocht. Van de Fado Vivo zijn iets meer flessen gemaakt, zo’n 7500 stuks.

Wil je er zelf eentje op de kop tikken, dan kan dat aan een adviesprijs van 47 euro. Maar de voorraad is natuurlijk beperkt. Waar kan je hem vinden? Wel … uit goede bron weet ik dat er een (beperkte) voorraad beschikbaar is via Geert de Bolle van The Whisky House en ook via Dram242. Maar ik zou mij toch haasten, want de voorraad is beperkt.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.