Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Whiskypedia Festival

7 October 2017 @ 14:00 - 20:00

Whiskypedia Lichtervelde bestaat intussen 5 jaar. In 2012 richtten Steven en Jürgen de club op, met het idee om een aantal liefhebbers samen te brengen om af en toe een speciaal whiskietje te proeven. Sindsdien is de club sterk geëvolueerd, en samen met de leden is besloten om het vijfjarig bestaan te vieren met een uniek whiskyfestival.

Op zaterdag 7 oktober hebben we 10 standhouders aangesproken om naar Lichtervelde af te zakken met de open flessen die ze in hun collectie staan hebben. Op die manier kan je meer dan 500 verschillende whisky’s komen proeven. Dit gaat allemaal door in feestzaal De Zwaan op de markt van Lichtervelde, van 14u tot 20u.

Whiskypedia is een club geworden van rasechte Bourgondiërs. Onze tastings blinken niet enkel uit in de keuze van de whisky’s, maar zeker ook in de keuze van bijhorende hapjes. Food en whisky pairing zit in de genen van onze club. Op het festival kon een food pairing stand niet ontbreken. Daar kan je kleine gerechtjes proeven, met een bijpassende whisky. De gerechten zijn allen home made door een aantal leden van de club!

Heb je nog niet zoveel ervaring in het proeven van whisky, en weet je begot niet hoe je een keuze kan maken uit de 500 aangeboden whisky’s op ons festival? Geen nood, voor diegene waarvoor de whisky wereld nieuw is, bieden we een “whiskytrail” aan. Hierbij kan je een parcours volgen langs de verschillende standhouders, waar telkens een verschillende whisky wordt aangeboden in een bepaald thema. Door het volgen van het parcours en de bijhorende uitleg, wordt je heel wat wijzer en krijg je informatie rond het productieproces en de smaakvariaties van whisky.

Op het festival is een zeer unieke festivalbotteling te verkrijgen. Samen met de West-Vlaamse onafhankelijke bottelaar “Asta Morris” hebben we een heerlijke én betaalbare fles uitgeselecteerd. Deze fles zal alleen op het festival te koop worden aangeboden.

De toegang bedraagt € 15 zowel in voorverkoop als aan de deur. In voorverkoop krijg je hiervoor een tasting glas en 4 drams. Aan de deur een tasting glas en 2 drams.

Details

Date:
7 October 2017
Time:
14:00 - 20:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1860199460908890

Organizer

Whisky Genootschap Golden River

Venue

De Zwaan Lichtervelde
Statiestraat 63
Lichtervelde, 8810 Belgium
+ Google Map