Skip to main content

Dunder, de 18 Year Old peated Dark Rum finish van BenRiach

BenRiach Dunder Peated 18YO Dark Rum Finish

Global Whisky Distiller of the Year BenRiach lanceert vandaag (30 april 2015) “Dunder”, een fantastische heated whisky van 18 jaar oud gefinisht op Dark Rum vaten.

Benriach Dunder

De BenRiach Dunder is een eenmalige botteling van 1.888 flessen wereldwijd. Deze intrigerende nieuwe Speyside expressie uit dezelfde rangen als de BenRiach Albariza, kreeg zijn naam uit het residu dat het rietsap achterlaat na het distilleren van een batch rum.

Het residu wordt traditioneel gebruikt als gist bron in het fermentatie proces van Jamaicaanse rum en geeft de rum een unieke smaak en aroma. De BenRiach Dunder werd gebotteld op 46% ABV en werd gedistilleerd van geturfde gemoute gerst. De whisky heeft initieel gerijpt op vaten van Amerikaanse eik om later te finishen in dark rum vaten.

Proefnotitie

De proefnotities laten duidelijk blijken dat dit een interessante toevoeging is aan het BenRiach portfolio.

  • Kleur:Stro geel
  • Neus:Sukade gevolgd door golven van zachte perzik en rijpe bananen bestrooid met Demerara suiker. Een delicaat afgeronde turfrook gecombineerd met zachte zoete eiken kruiden.
  • Smaak:Een volle turfrook en gerst vervolledigen de scherpe citrus beste, witte pepers en verse gember. Gecarameliseerd boomgaardfruit, gedroogde abrikozen en een rijke drassiger houtrook afwerking.

Sales Director Alistair Walker vertelt

Sales Director Alistair Walker zei: “Onze limited edition Dunder is de nieuwste toevoeging aan onze nieuwe zwaar geturfd gamma die wereldwijd heel positief wordt ontvangen.
 
”Dankzij de scherpte van het kampvuur turf smaak zou je aanvankelijk denken dat het hier over een Isla malt gaat, maar het is een echte Speyside! Als de aromatische zoetheid van de perzik en banaan begint vervaagt het naar een onderscheidende en smaakvolle pratend dram die lang in je geheugen zal blijven hangen.

Bron: BenRiach Distillery

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.