Skip to main content

Devils Cask III Double the Devil

By 22 October 2015Nieuwe Releases
Bowmore Devil's Cask III Double the Devil

Bij Bowmore lanceren ze hun derde en laatste editie in de Devil’s Casks series. Een NAS (no age statement) whisky gerijpt in twee types sherry vaten.

Bowmore Devil's Cask III Double the Devil

Bowmore Devils Cask III Double the Devil

Devils Cask III Double the Devil

Zij die het een beetje hebben gevolgd, kennen de Devil’s Cask reeks wel. De eerste twee edities in de Devil’s Casks hadden 10 jaar gerijpt op sherry vaten. Van de Devils Cask III Double the Devil, derde en laatste Devil’s Cask, weten we de leeftijd niet. Wel dat de whisky heeft gerijpt op first fill sherry vaten.

Double the Devil

De derde editie van de Devil’s Cask werd gebotteld op 56,7 % ABV en heeft gerijpt in twee types sherry vaten. Er werd gebruik gemaakt van first fill Oloroso en Pedro Ximenez sherry vaten. Over de leeftijd van de whisky weten we niet zo veel … een NAS dus. Van de vorige twee weten we dat de whisky 10 jaar had gerijpt op first fill sherry vaten.

Prijs en beschikbaarheid

De Devil’s Cask III Double the Devil zal in beperkte mate beschikbaar zijn bij gespecialiseerde verkopers vanaf 26 oktober. Hij kreeg een adviesprijs mee van 190 Britse pond, of pakweg 260 euro.

Bij de ‘kenners’ kan de jacht naar een flesje Devil’s Cask III Double the Devil beginnen. Schrik er dan ook maar niet van dat je daags na de lancering flesjes ziet verschijnen aan 400 euro op allerhande veiling sites. Ikzelf hoop dat ik net zoals bij de vorige editie een flesje aan een eerlijke prijs in de rekken vind bij Slijterij De Vuurtoren in Sluis. Hiervoor zal ik natuurlijk de nodige portie geluk nodig hebben, en dus heb ik reeds alle kaarsjes in de wijde omgeving opgekocht …

Bron: The Spirit Business

Update: Arno Kemeling in de Single Malt Whisky Group of Facebook wees mij er op dat de vorige twee edities 10 jaar hadden gerijpt op sherry vaten, en dus geen NAS whisky’s waren.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.