Skip to main content

De Spirit of Dublin vloeit in Newmarket

By 30 March 2015Informatie, Nieuws
The Spirit of Dublin is Flowing in Newmarket

Eindelijk is het zo ver … vandaag vloeide immers de eerste nieuwe Spirit of Dublin uit de koperen pot stills van de Teeling Whiskey Distillery!

Spirit of Dublin is flowing in Newmarket

Ja, vandaag werd dus de eerste whiskey spirit geproduceerd in Dublin sinds bijna vier decennia. De eerste Spirit of Dublin werd gedistilleerd uit de koperen pot stills op de Teeling Whiskey Distillery. De spirit zal nu gedurende minstens 3 jaar rijpen om een echte Dublin en Iersie Whiskey te worden.

10 miljoen euro aan investeringen

Eerder dit jaar kondigde de Teeling Whiskey Company een investering van € 10 miljoen aan in een nieuwe distilleerderij en bezoekerscentrum. Beiden zijn gelegen in het Newmarket gebied van The Liberties, waardoor het de eerste nieuwe distilleerderij in Dublin wordt sinds 125 jaar. Met de investering gaan ook nog eens meer dan 100 banen gepaard die werden gecreëerd tijdens de bouwfase van de distilleerderij. Daarnaast zorgt de distilleerderij ook nog eens voor 30 vaste banen eens de bouw wordt afgerond. De distilleerderij zou haar deuren openen voor het grote publiek ergens in mei van dit jaar.

De Teeling Whiskey Company

De Teeling Whiskey Company werd opgericht door Jack Teeling in 2012. Het doel van de Teeling Whiskey Company was om het oude handelsmerk van Ierse Whiskey, die de familie had, opnieuw te doen opleven. Naast de heropleving van de Ierse Whiskey was het doel ook om het distilleren terug naar Dublin te brengen, daar waar Walter Teeling een distileerderij had op Marrowbone Lane in de 18e eeuw. De Teeling Whiskey Company wordt gerund door Jack samen met zijn broer Stephen.

Dankzij de nieuwe distilleerderij heeft de Teeling Whiskey Company nu de volledige controle over alle aspecten van zijn Whiskey productie, van graan tot fles. Op die manier zal de Teeling Whiskey Company een leidende rol kunnen spelen op het vlak van innovatie, en verder bouwen op de steeds groeiende reputatie als producent van ‘s werelds beste whiskies. Recent nog werd de Teeling Single Malt bekroond als ‘s werelds beste Ierse Single Malt Whiskey tijdens de prestigieuze World Whiskies Awards 2015! De Teeling Small Batch won dan weer de prijs voor ‘Best Blended Irish Whiskey’ op de San Francisco World Spirits wedstrijd.

Jack Teeling, oprichter en directeur van de Teeling Whiskey Company zei: “Dit is een enorme mijlpaal in de geschiedenis van Teeling Whiskey. Het heeft drie jaar van planning, hard werken en belangrijke kapitaalinvesteringen gekost, maar Teeling Whiskey is eindelijk thuis. Wij zijn er trots op de voorhoede te zijn van een opkomende beweging van het ambachtelijke distilleren en we zullen doorgaan met het op de markt brengen van unieke expressies van Ierse Whiskey van hoge kwaliteit die de expansie van de markt in termen van diepte en smaken zullen blijven leiden.”

Bron: The Teeling Whiskey Company

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.