Skip to main content

De Provenance Single Casks Range van Douglas Laing krijgt een rebranding.

Provenance Single Casks

Douglas Laing onthult vandaag de rebranding van hun Provenance Single Casks Scotch Whisky lijn.

Provenance Single Casks Range

Het Provenance Single Casks Range merk werd gelanceerd in 2004 met een duidelijk thema “Trip rond Schotland”. Dat was als eerbetoon aan de Schotse Whisky’s en hun bijhorende gevarieerde smaak profielen.

Dat thema blijft natuurlijk duidelijk aanwezig in de nieuwe branding. De verpakking heeft dan ook een illustratie van een kompas, een kleurenband die de regio aanduid en iconische symbolen voor de Lowlands, de Highlands, Speyside en Islay. De regio waarin de whisky’s worden gedistilleerd hebben natuurlijk een grote invloed op het karakter van de spirit. Om die reden gelooft men dat “Provenance”, het franse woord voor “herkomst” heel toepasselijk is.

Provenance wordt nu toegevoegd aan Douglas Laing’s “Exceptional Single Casks” collectie. Die overkoepelende term werd onlangs gelanceerd voor de drie verschillende (Provenance, Old Particular, Xtra Old Particular) en toch complementaire merken van Single Malt en Single Grain Whisky’s. Die whisky’s komen uit een breden waaier van Schotse distilleerderijen.

Provenance markeert het begin van de Exceptional Single Casks reis en wat Douglas Laing “een toegankelijke en uitstekende introductie in de wereld van Single Cask Scotch Whisky” noemt.

Elk van de Exceptional Single Casks werd gebotteld op 45% ABV of op natuurlijke vatsterte. Zoals traditioneel worden geen kleurstoffen toegevoegd en werd de spirit niet chill-filtered. Dat is exact hoe je Scotch Whisky zou moeten ervaren volgens de distilleerder.

In een reactie op de rebranding zegt Managing Director Fred Laing “As the “younger brother” to Old Particular and XOP, our Provenance Single Cask Scotch Whiskies are typically aged from 7 Years Old to around 14 Years Old. We bottle these exceptional Whiskies at their peak of perfection, and our new eye-catching, premium Provenance pack now does those incredible spirits the justice they deserve.”

Prvovenance Single Casks bottelingen

Prvovenance Single Casks bottelingen

De nieuwe huisstijl wordt gelanceerd met 14 Provenance bottelingen, elk gebotteld op 46% ABV. Een aantal van die bottelingen :

  • Auchentoshan 13 Years Old
  • Benrinnes 11 Years Old
  • Bunnahabhain 8 Years Old
  • Talisker 7 Years Old
Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.