Skip to main content

De nieuwe “The Glenlivet Nàdurra Oloroso” is er

By 17 October 2014December 1st, 2014Nieuwe Releases, Nieuws
The Glenlivet Nàdurra Oloroso

The Glenlivet Nàdurra, een 16 jaar oude Schotse single malt whisky, breidt zijn gamma uit met drie nieuwe smaken. “The Glenlivet Nàdurra Oloroso” is de eerste van een nieuwe reeks.

Door het rijpen in sherryvaten wordt deze nieuwe whisky getypeerd door aroma’s van droge vruchten, kaneel en zoethout. Door de rijping in het vat krijgt de whisky een zachte toets van zwarte chocolade die zorgt voor de typische lange en zoete nasmaak.

The Glenlivet Nàdurra is een Schotse single malt die 16 jaar heeft gerijpt in Amerikaanse eiken vaten die vroeger voor Bourbon gebruikt werden. In tegenstelling tot de meeste moderne whiskies, wordt deze whisky rechtstreeks van het vat gebotteld zonder het toevoegen van bronwater. De Whisky wordt op omgevingstemperatuur gefilterd (niet koud), en krijgt daardoor meer body, een sterkere smaak en een rijkere textuur. Elke nieuwe uitgave van het gamma The Glenlivet Nàdurra wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd op een volledig artisanale manier en volgens traditionele methoden met rijping in een verschillend vat. Deze werkwijze onderstreept de veelzijdigheid en unieke kwaliteit van de The Glenlivet.

De populariteit van de single malts blijft toenemen“, zegt Natacha Ghesquière, verantwoordelijke van het merk bij Pernod Ricard Belgium. “De kenners waarderen vooral de puurheid van de smaak van The Glenlivet Nàdurra die de oorspronkelijke passie en de eigen productiemethoden van de distilleerderij van George Smith perfect weergeeft. Speciaal voor hen hebben we beslist om een speciale Nàdurra reeks te ontwikkelen. Elke nieuwe versie zal rijpen in een verschillend vat en zal volgens traditionele methoden geproduceerd worden.

We zijn ervan overtuigd dat The Glenlivet Nàdurra Oloroso succes zal hebben bij de liefhebbers van whisky“, verklaart Natacha Ghesquière. “En we beloven hen nu reeds nog meer heerlijke momenten met volgende uitgaves voor de komende jaren.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.