Skip to main content

Dallas Dhu 1980 – Gordon & MacPhail – Proefnotities

Dallas Dhu 1980 - Gordon & MacPhail - Rare Vintage

Het volgende sample dat nog in de kast stond te wachten was de Dallas Dhu 1980 uit de Rare Vintage reeks van Gordon & MacPhail.

Dallas Dhu 1980

De distilleerderij werd in 1899 gesticht nabij Dallas, in het hartje van de Speyside. De Dallas Dhu distilleerderij sloot zijn deuren in 1983. Gelukkig hielden de mensen van Gordon & MacPhail de zeldzame overgebleven vaten veilig opgeborgen in hun kelders. De Dallas Dhu 1980 heeft gerijpt in sherry vaten en werd in 2014 gedistilleerd op 43% ABV.

Dallas Dhu 1980 - Gordon & MacPhail - Rare Vintage

Dallas Dhu 1980 – Gordon & MacPhail – Rare Vintage

Proefnoties

  • *Neus*: Appel, ananas, banaan, ook wat leder en granen. Ik meende ook iets te proeven dat in de richting ging van de anijs uit een ouzo, maar dat kan een spreekwoordelijk tongtwister zijn.
  • *Smaak*: Sigaren, stevige portie pepers, maar ook zoete invloeden van honing, mandarijntjes en lichte nectarine.
  • *Finish*: Licht, ietwat zoet en toch ook kruidig, met de nodige invloed van het hout of de eik.

Onze mening

Ook dit sample van de Gordon & MacPhail Dallas Dhu 1980 lag al even in de kast te wachten. Persoonlijk was ik om een of andere reden niet onmiddellijk overtuigd van deze whisky. Pas op … ik zeg niet dat het een slechte whisky is … ik had er misschien gewoon iets meer van verwacht. Ofwel had ik een slechte dag, dat kan ook nog, maar voor mij vond ik de whisky er niet onmiddellijk uit springen in vergelijking met andere whisky’s die ik van Gordon & MacPhail reeds heb geproefd. Laten we gewoon zeggen dat ik hem persoonlijk iets te zacht en oppervlakkig vond, en we weten ondertussen allemaal dat ik het meer heb voor whisky’s waar een serieuze hoek van af is of die er uit springen. Vergeet vooral niet dat smaken iets persoonlijks is … 99.99 % van de whisky drinkers kan nu perfect in de comments laten weten dat dit een sublieme whisky is, en ik de bal mis heb geslagen … dat mag … maar vergeet vooral niet “des goĆ»ts et des couleurs, on ne discute pas”!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.