Skip to main content

Contrast een leuk idee van Tomatin!

By 27 July 2015Nieuws
Tomatin - Contrast - Double Sets

De Tomatin Distillery Co. Ltd stelt een limited edition pack van Tomatin Highland Single Malt Scotch whisky voor … Contrast. De Contrasting Casks bieden een unieke gelegenheid om de Bourbon en sherry gerijpte Tomatin whiskies met elkaar te vergelijken.

Contrast – Contrasting Casks

Contrast vormt dus een pakket van twee whiskies, de ene gerijpt op bourbon vaten en de andere gerijpt op sherry vaten.

In elk Contrast pakket zitten twee flesjes van 350 ml van een vatting uit vaten van 1973, 1977, 1988, 1991, 2002 en 2006. Het grote verschil tussen de twee flessen is natuurlijk dat de ene een rijping op bourbon vaten en de andere een rijping op sherry vaten had. Beide flessen bevatten verder dezelfde whisky die non-chill gefilterd werd en gebotteld op 46% ABV. Het Contrast pakket biedt dan ook een unieke gelegenheid om het contrast in kleur en smaken tussen de twee rijpingen te vergelijken.

Vaten uit dezelfde zes jaar werden geselecteerd en vatted door Tomatin’s Distillery Manager, Graham Eunson -. “Het is algemeen aanvaard dat tot 70% van de uiteindelijke smaak van Scotch Whisky is afgeleid van het vat waarin de whisky werd gerijpt. Ons doel was de onmiddellijke effecten van de verschillende vaten op dezelfde whisky’s te vergelijken – het werkelijke contrast tussen deze twee whisky is veel groter dan voorzien. Dit zijn twee ongelooflijke whisky’s, waar onze consumenten veel plezier aan zullen beleven wanneer ze beiden zij aan zij zullen vergelijken in hun thuis.”

Proefnotities en prijs

Er zijn in totaal 5,400 Contrast pakketten beschikbaar op de markt. Een limited edition dus die verkocht zal worden aan een adviesprijs van £ 99.99. Vanuit de Tomatin Distilleerderij kregen we ook nog volgende proefnotities mee:

Contrast Box & Bottles

Contrast Box & Bottles

Bourbon Matured

  • Aroma: Golden syrup and honey. Lemon & lime. Almond and macadamia nuts, vanilla and custard.
  • Palate: Sweet vanilla custard and lemon sponge. Pineapple chunks, raspberries and icing sugar.
  • Finish: Sweet, fresh and mellow.

Sherry Matured

  • Aroma: Toffee-apple crumble, Christmas pudding, raisins and treacle.
  • Palate: Cinnamon and cloves, peppercorns. Thick cut marmalade.
  • Finish: Oily, spicy and chewy.

Bron: The Tomatin Distillery Co. Ltd

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.