Skip to main content

Chivas Regal lanceert zijn eerste nieuwe blend sinds 2007

Chivas Regal Extra - Mood

Met Chivas Regal Extra, schakelt Chivas Regal de “Premium Blends” naar een hogere versnelling.

Het nieuws bereikte ons ene dikke week geleden, maar om een of andere reden is het door de mazen van het net geglipt. Chivas Regal stelde immers vorige week reeds de Chivas Regal Extra voor.

De Chivas Regal Extra is wereldwijd de eerste nieuwe uitgave voor Chivas Regal sinds 2007. De Chivas Regal Extra werd gecreëerd voor de meest veeleisende smaakpalillen en heeft een van de meest genereuze en rijkste smaken uit zijn categorie.

Chivas Regal Extra

Chivas Regal Extra - Fles en Verpakking

Chivas Regal Extra – Fles en Verpakking

Chivas Regal Extra vereeuwigt de erfenis van zijn oprichters, de broers James en John Chivas. Zij waren in de 19e eeuw echte pioniers in de kunst van het blenden van whisky. Colin Scott is nu al 25 jaar meester destilleerder van Chivas Regal en ontwikkelde een unieke en verrassende blend die de meest populaire en meest pure malts van het merk Chivas samenbrengt.

Deze laatst gecreëerde blend is een speciale samenwerking van oude whisky’s uit Oloroso sherryvaten. Deze whisky wordt toegevoegd aan een selectie van de zeldzaamste en meest geraffineerde malts om een rijke en genereuze blend van het merk Chivas te creëren en dit speciaal voor mensen die meer willen dan alleen maar whisky.

Het resultaat? Een ongelooflijk rijke en subtiele interpretatie van de Chivas-stijl, met een zoete en fruitige neus en een toets van rijpe peer, romige karamel, gekenmerkt door een vleugje gember.

De peer aroma’s worden bevestigd in de mond en worden aangevuld door zoete en exotische aroma’s van meloen en een subtiele toets van vanille en karamel. Het geheel gaat goed samen met een vleugje kaneel en amandel die leiden tot een lange en krachtige nasmaak.

« Dit is wereldwijd onze eerste creatie sinds 2007, » zegt Colin Scott, meester distilleerder bij Chivas Regal. « De hoge kwaliteit van deze blend is gebaseerd op zijn unieke en gulle smaak ontwikkeld op basis van een paar uitzonderlijke whisky’s en op basis van een selectie van pure malts voornamelijk gerijpt in sherryvaten. Dit proces zorgt voor een intense en aromatische dimensie en leidt tot een sterke drank die perfect het superieure en onvergelijkbare karakter van deze unieke blend weerspiegelt. »

Chivas Regal Extra Mixology

Max Warner, wereldwijd ambassadeur van Chivas Regal, heeft een reeks cocktails ontwikkeld op basis van aperitief wijnen (zogenaamde Fortified Classics). Hiervoor maakt hij gebruik van de rijke smaken van zoete wijnen zoals Vermouth, Porto en Lillet. Deze selectie van cocktails is geïnspireerd door de meest bekende recepten, inclusief de « Rob Roy ». Door de pittige en kruidige nuances van noten wordt de intense amberkleur versterkt die Chivas Regal Extra typeert.

Een aantal recepten van Chivas Regal Extra cocktails kan je op de Chivas Regal Extra Mixology pagina terug vinden.
Voor recepten, bezoek de website: www.chivas.com/en/int/chivas-royal-extra/mixology

Chivas Regal Extra Tasting Notes

De Chivas Regal Extra werd gebotteld op 40% ABV. De tasting notes die we samen met het persbericht hebben ontvangen luiden als volgt :

Colour: Dark in shade with a warm amber glow.
Nose: Fruity sweet with notes of ripe pears and melon, creamy toffee, milk chocolate, cinnamon and a hint of ginger.
Taste: Sweet ripe pears in syrup, vanilla caramel, cinnamon sweets and almonds in the background.
Finish:Very nice, long-lasting feel in the mouth.

Prijs en Beschikbaarheid

Chivas Regal Extra is op het einde van het jaar exclusief verkrijgbaar bij Colruyt, de adviesprijs is € 33,99, met een lanceringsaanbieding van -€3 bij aankoop van een fles.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.