Skip to main content

Cardhu Gold Reserve

By 2 April 2015December 8th, 2015Cardhu, Proefnotities, Schotse Whisky, Speyside
Cardhu Gold Reserver - Fles en Verpakking

De Cardhu Gold Reserve kwam eind 2014 op de markt. Een poosje later vier een Sample bij ons in de bus en schreef ik deze proefnotities. Om de een of andere reden vergat ik ze te publiceren. Tijd dus om dat recht te trekken.

Cardhu Gold Reserve

De Cardhu Gold Reserve werd een poosje geleden gereleased. Eind november ging dat zelfs gepaard met een release event inclusief tasting & foodpairing. Zelf kon ik er toen niet bij zijn, maar gelukkig kreeg ik later nog een sample toegestuurd om even te reviewen.

Proefnotities

  • Kleur:Amber
  • Neus: Best zacht in het begin. Wat noten, met een scherpe ondertoon die mij vooral aan kastanjes en eik doet denken. De geur van rijpe peren en overrijpe bananen is ook aanwezig.
  • Mond: Een zoeterige textuur met fondant chocolade, lichte munt op de achtergrond en zelfs wat sinaasappel.
  • Finish: Een matige tot lange finish

Besluit

Toen ik het nieuws over de Cardhu Gold Reserve op onze website en Facebook pagina plaatste, zag ik her en de reacties verschijnen. De whisky werd heel snel afgekraakt door een aantal mensen. Toen ik informeerde of ze hem ook hadden geproefd werd het echter nogal snel stil.

In alle eerlijkheid vind ik het een leuke whisky in zijn prijscategorie. Ik heb in die prijscategorie al whiskies gedronken die ik lekkerder vond, maar ook heel veel die mij niet liggen. Zoals steeds is het een kwestie van smaak … maar mag ik toch aandringen om zonder vooroordelen even te proeven voor je een mening uit … please …

Wat mij betreft een lekkere whisky die beter als aperitief dan als digestief gedronken kan worden. Trouwens … tijdens het pers event werd ook duidelijk dat deze whisky bijzonder lekker kan verwerkt kan worden in bepaalde gerechten. Ikzelf kon er jammergenoeg niet bij zijn, maar de reacties op de Cardhu Gold Reserver gerechten van Whiskguy en Bart van Food with Spirit waren uiterst lovend!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.