Skip to main content

Big Peat Feis Ile Edition 2016

Big Peat Feis Ile Edition

Vandaag kondigde Douglas Laing & Co de lancering aan van de aller eerste Big Peat Feis Ile Edition.

Big Peat Feis Ile Edition

Als eerbetoon aan het whisky eiland van Schotland, werd de fles en de koker van de Big Peat Feis Ile Edition versierd met de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Islay. Zo is er onder andere de ronde kerk in Bowmore en Port Ellen’s Kildalton Cross, samen met een collage van stempels te zien op de fles en koker. Dit alles in een hand getekend ontwerp met natuurlijk Big Peat centraal op de voorgrond.

Fred Laing zegt in een reactie op de nieuwe release: “Feis Ile laat Islay echt tot leven komen, en trekt whisky fans van over de hele wereld aan naar het magische jubileum dat een week duurt. Het was onze wens om een verpakking te ontwerpen die de Koningin van de Hebrides en haar Feis Ile Festival alle recht aan doet, en dat door enkele prachtige symbolen van het eiland, die elke whisky liefhebber kent, op een creatieve manier samen te brengen. In echte Douglas Laing stijl is onze verpakking leuk, maar blijft de whisky even serieus als altijd, en deze keer werd hij gebotteld op een hoger alcohol percentage voor een Big Peat die nog krachtiger uit de hoek komt”

Volledig in lijn met de familie filosofie, werd Douglas Laing’s Big Peat Feis Ile Edition trots gebotteld zonder toevoeging van kleurstoffen, werd hij niet koud gefilterd en op een hoger alcoholgehalte gebotteld (48 % ABV). Deze Big Peat Feis Ile Edition is trouwens een Limited Edition van 500 genummerde flessen. 50 van deze flessen zijn vanaf nu vooruit te bestellen via de website van Douglas Lain, en worden vergezeld van een unieke poster, gesigneerd door Fred Laing. De overige flessen worden te koop aangeboden via globale distributie partners.

Proefnotities

Vanuit het Big Peat hoofdkwartier kregen we nog volgende proefnotities mee : The nose opens fresh, salty and clean, and develops to malted barley dried over peat. A damp, earthy character that’s immediately punchy. On the palate you’ll detect ashes, sweet tar, beaches and smoking chimneys, followed by a long and lingering finish with salty, tangy liquorice, smoke and yet more bonfire ashes.

Partnershipt met Islay Ales

Verder kondigt Douglas Laing ook nog aan dat ze een ge(d)(t)urfde partnership aangaan met Islay Ales. De twee familiebedrijven hebben hun krachten gebundeld om Big Peat vat gerijpte Ale (bier) te creëren. Het worden een zoete, rokerige en citroenzuur ale die gerijpt heeft in ex Big Peat vaten. De flessen zullen uitsluitend op Islay verkocht worden tijdens het Feis Ile Festival in mei. De Douglas Laing’s Single Cask Feis Ile Commemorative Bottling moet nog worden bevestigd.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.