Skip to main content

Benromach onthult zijn nieuwe look

By 5 April 2014April 8th, 2014Nieuws
Benromach 10y nieuwe verpakking en fles

De Benromach Distillery Company Ltd. heeft eerder deze week de nieuwe look voorgesteld van hun vlagschip product de Benromach 10 y Old Speyside Malt Scotch Whisky. Met deze onthulling wil Benromach het merk versterken tijdens de sterke groep zowel op de binnenlandse als op de buitenlandse markt.

Benromach Logo

Benromach Logo

Michael Urquhart Managing Director van Gordon & MacPhail, eigenaar van de Benromach Distillery Co. Ltd, legt de gedachtengang achter deze verandering uit: “Onze nieuwe verpakking moest de manier weerspiegelen waarop we onze whisky maken. Onze Benromach 10 y. heeft een klassiek pre sixties karakter dat geput wordt uit de som van alle onderdelen die werden gebruikt om hem te makne. Elk vat werd met de hand afgevuld, met de hand gewogen en met de hand gestempeld voordat het in ons traditionele magazijnen kon rijpen”
 
“De nieuwe verpakking weerspiegeld die aanpak door de met de hand gesneden belettering en de klassieke kleuren die de verpakking heeft geërfd. Maar tegelijkertijd zorgt de verpakking voor een eigentijds, verfijnd, luxueus gevoel en kijk op de toekomst van deze malt whisky, dat steeds meer een groeiend merk is.”
 

De Benromach stills vormen voor een groot deel de inspiratie voor de verandering. De elegante nieuwe vormgeving van de fles is voorzien van een nek en schouder die werd ontworpen om op de Benromach stills te lijken. De verpakking werd gemaakt op basis van ene foto van de stills zelf.

Het relief en de etiket creëren een zacht en toch tactiel gevoel. Het innovatief deksel heeft een dubbele functie. Het fungeert als een plint voor de fles, maar tevens ook als een houder voor een folder, en biedt op deze manier een unieke mogelijkheid om iets weer te geen. Het relief in de belettering zorgen voor een veel opvallender aanwezigheid in de winkelrekken.

De nieuwe verpakking is begin deze maand op de markt gelanceerd. Die lancering wordt ondersteund door een volledige marketing campagne, met onder andere een nieuwe website die voorzien is van prachtig bewerkte films waarin het Benromach verhaal uit de doeken wordt gedaan.

Wil je zelf al even genieten van de Benromach 10y old Speyside Single Malt Scotch Whisky? Dan kan je nu al een flesje bestellen via Whisky.nl door op onderstaande knop te klikken.

Benromach 10y. bestellen via Whisky.nl

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.