Skip to main content

Benromach lanceert de Benromach Hermitage 2007

Benromach Hermitage 2007

Ok … ik weet het … het nieuws is al een paar dagen oud, want op 1 september lanceerde de Benromach Distillery de Benromach Hermitage 2007.

Benromach Hermitage 2007

Tijdens de hectische drukte in Berlijn (IFA 2016) kwam het nieuws van de nieuwe Benromach Hermitage 2007, de nieuwste telg in de Benromach Wood Finish reeks. De whisky heeft eerst gedurende zes jaar gerijpt op bourbon barrels, en daarna werd de spirit overgeheveld naar eiken vaten waar ooit wijn van de Hermitage Appelation d’Origine Controlle had in gerijpt. De finish in deze wijnvaten van het noorden van de Rhone regio in Frankrijk duurde nog eens 31 maanden.

Benromach Hermitage 2007

Benromach Hermitage 2007

Benromach Hermitage 2007 heeft aromas van zoete zomervruchten, pittige citroen en limoen. Dit alles wordt gevolgd door een vleugje vanille en wat kaneel, en een toets van pepermunt en turfrook. Qua smaak is het een zoete en fruitige dan, met invloeden van sappige donkere kersen en sinaasappel gecombineerd met romige melkchocolade en een zachte rokerige invloed. Dit alles wordt gevolgd door een lange aangename en fruitige afdronk.

De Benromach Hermitage 2007 is natuurlijk de opvolger van de Hermitage 2005, de Chateau Cissac 2006 en de Sassicaia 2007.

Keith Cruickshank, Benromach Distillery Manager, “At Benromach we work with some of the world’s most exclusive wineries to carefully select casks for finishing. The Benromach Hermitage 2007 is the latest release from our Wood Finishes range, which gives our customers the opportunity to experience classic Benromach with a twist. This Benromach dram is a delicious offering for whisky aficionados and those looking to try something new.”

Benromach is handgemaakt met de beste natuurlijke ingrediënten in de Forres distilleerderij. Sinds de distilleerderij nieuw leven werd ingeblazen in 1998, heeft het team van Benromach een kernassortiment van single malts met een klassieke pre-19960 Speyside karakter ontwikkeld, en beschikt het over een scala aan interessante expressies, met een van de meest gecertifieerde biologische whisky’s.

De Benromach Hermitage 2007 is beschikbaar bij gespecialiseerde whisky verdelers aan een adviesprijs van £ 40,25. Prijzen kunnen variëren in exportmarkten als gevolg van rechten en belastingen bij invoer. Voor meer informatie over Benromach kunt u terecht op www.benromach.com.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.