Skip to main content

Benromach Cask Strength Vintage 2008 Batch 1- Proefnotities

Benromach Cask Strength Vintage 2008 Batch 1

We werken ons vandaag opnieuw wat door de reeks te proeven samples, en komen aan bij de Benromach Cask Strength Vintage 2008 Batch 1…

Benromach Cask Strength Vintage 2008 Batch 1

Met deze nieuwe expressie zeggen we tevens ook vaarwel aan een bestaande expressie … namelijk de Benromach 100 Proof. In de Classic Range zal de nieuwe Benromach Cask Strength Vintage 2008 Batch 1 heel dicht in de buurt van de Benromach 100 Proof komen, maar toch voor de nodige variatie in kleur, smaak en sterkte bieden.

De whisky werd in 2008 op vaten gelegd en werd na 10 jaar gebotteld op 57.9 % ABV. De Benromach Cask Strength Vintage reeks is een small batch expressie waarvan er ongeveer 5500 flessen beschikbaar zullen zijn.

Benromach Cask Strength Vintage 2008 – Batch 1

Proefnotities

  • Neus: Een pittige neus met zoete stroop, wat hout invloeden, wat pittige kruiden maar ook een licht medicinale geur.
  • Smaak: Misschien raar, maar het eerste wat in mij opkwam was eik, en dan niet zozeer het hout maar de eikel zelf. Ik vermoed dat het kwam door de combinatie van noten en een lichte bittere toets die ik had in de mond. Daarnaast nog wat gestoofde peren en een lichte karamel.
  • Finish: Een blended malt met een behoorlijk lange finish met invloeden van granen, turfrook en op het einde een frisse munt smaak. Best aangenaam.

Onze Mening

Ik heb jammergenoeg hier geen Benromach 100 Proof meer staan, dus vergelijken wordt moeilijk. Toch heb ik de indruk dat het licht rokerige karakter van de 100 Proof niet echt aanwezig is in deze Benroman Cask Strength Vintage 2008. Ik moet dus toegeven dat ik persoonlijk meer weg was van de smaak van de Benromach 100 Proof, maar de finish van deze Benromach Cask Strength Vintage 2008 is er echt wel boenk op!

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.