Skip to main content

Benromach 35 Years Old Single Malt Whisky onthuld!

Benromach 35 Years Old - Fles en verpakking

De Benromach Distillery Company Ltd. stelt van daag een van hun zeldzaamste expressies voor, de Benromach 35 Years Old. Het is een heel exclusieve expressie die gedistilleerd werd nog voor de Urquhart familie, eigenaars van de whisky specialist Gordon & MacPhail, de distilleerderij in 1998 nieuw leven inbliezen.

Benromach 35 Years Old

Benromach 35 Years Old is een uitzonderlijke whisky die handmatig met de fijnste natuurlijke ingrediënten op de Forres distilleerderij werd gemaakt. Het is een whisky die in de jaren 1980 werd neergelegd om verder te rijpen en waar wel een verhaal of twee aan vast hangt.

Amber goud van kleur is de Benromach 35 Years Old (43% ABV) een zeer bevredigende Speysider met hints van kaneel en bijenwas, gestoofde peer en een fijne toets van verkoolde eik.

De met de hand gemaakte fles zit in een houten geschenkverpakking om zo de kostbare whisky te beschermen. Zo weerspiegelt de verpakking ook de verschillende elementen die gebruikt zijn bij het maken van de whisky, de koperen stills, het donkere en korrelige hout van de originele washbacks en het wit van de witgekalkte muren in de distilleerderij.

Deze zeldzame whisky gaat terug in de tijd tot voordat Benromach werd gerestaureerd (jaren 90) en straalt het erfgoed van de Speyside distilleerderij uit. Gemaakt onder toeziend oog van Donald MacDonald, voormalig Distillery Manager, zijn deze vaten gerijpt en vormen ze een deel van de Benromach geschiedenis. Willy McArthur, voormalig malt man en warehousman, was een va de werknemers verantwoordelijk voor het beschermen van deze kostbare vaten die overgebleven waren in de pakhuizen.

Benromach Distillery Manager Keith Cruickshank zei “Benromach 35 Years Old is een heel speciale whisky voor iedereen in de distilleerderij, omdat er maar heel weinig vaten Benromach uit die periode over blijven”. “Benromach wordt vandaag de dag gemaakt met respect voor de traditionele werkmethodes van weleer en is liefdevol handgemaakt door het zicht, het geluid en op de tast, gebruikmakend van de beste natuurlijke ingrediënten. De Benromach 35 Years Old is de perfecte dram om te proosten op het verleden, het heden en de toekomst van Benromach”

Proefnotities

Vanuit de distilleerderij kregen we volgende extra informatie mee over de Benromach 35 Years Old :

Benromach 35 Years Old, 43% ABV

  • Colour: Golden amber
  • Aroma without water: rich sherry influences with orange marmalade, kiwi and grapefruit aromas, complemented by gorgeous cinnamon spice
  • Taste without water: initially, it is sweet on the palate with honey, fruitcake, ripe banana and melon flavours. Watch out for the smooth white chocolate edge as it develops, combined with a soft menthol note, giving a full body and long and smooth fruity finish
  • Aroma with water: sherry influences with honey, blackcurrant and beeswax polish aromas, complemented by a subtle hint of cloves
  • Taste with water: a fabulous combination of white pepper followed by dried tobacco, dewy stewed pear, raisin and zesty orange peel flavours, heightened by a delicate edge of charred oak… the result of lingering for over three decades in oak casks.

Prijs en beschikbaarheid

De Benromach 35 Years Old is beschikbaar bij gespecialiseerde whisky zaken met een adviesprijs in het Vernigd Koninkrijk van 425 Britse Pond. Prijzen kunnen op de internationale markten sterk variëren door rechten en belastingen bij invoer. Voor meer informatie over Benromach, en om het brede gamma van producten en expressies te verkennen, surf je naar de website van Benromach

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.