Skip to main content

Ardbeg Auriverdes beschikbaar op Ardbeg Day

By 18 April 2014December 26th, 2014Nieuwe Releases, Nieuws
Ardbeg Auriverdes fles & verpakking

De Ardbeg Distillery, reeds vier keer winnaar van de titel van ‘World’s Best Schotch Whisky’, stelt zijn nieuwste gelimiteerde editie, de Ardbeg Auriverdes voor. Deze uitzonderlijke whisky wordt gelanceerd op Ardbeg Day (31 mei 2014), een dag die helemaal in het teken staat van de distilleerderij, en ook wereldwijd door Ardbeg fans gevierd wordt.

Ardbeg Auriverdes

Dit jaar brengt de Ardbeg Distillery een gelimiteerde editie op de markt die heeft gerijpt in vaten van Amerikaanse eik. Heel specifiek aan deze vaten is dat ze elk voorzien zijn van gebrande deksels, helemaal op maar van dit unieke product. Met dit nieuwe toastingprocedé verkrijgt de whisky een uniek smaakprofiel. Het zorgt immers voor het beste uit twee werelden, enerzijds het aroma van mokkakoffie en anderzijds een romige afdronk van vanille.

Ardbeg Auriverdes Verpakking

Ardbeg Auriverdes Verpakking

De naam Auriverdes verwijst naar de gouden kleur en gloed van de whisky (auri) die zich in de iconische groende glazen. Ardbeg fles (verde) bevindt. De naam Auriverdes verwijst tevens ook naar de bijnaam van van het nationale voetbalelftal van Brazilië. Het gastland van de wereldbeker voetbal deze zomer vormt immers een bron van inspiratie voor Ardbegs Peat Football-toernooi. Dat evenement zal wereldwijd plaats vinden op Ardbeg Day (31 mei 2014) en zal zijn hoogtepunt bereiken tijdens Ardbeg Swamp Football World Cup op 28 en 29 juni in het Schotse Argyll.

Ardbeg Auriverdes is de opvolger van de Ardbeg Gailileo (die de pirjs van World’s Best Single Malt in de wacht sleepte op het World Whisky Awards 2013). Deze gelimiteerde editie heeft een alcoholpercentage van 49.9% en zal beschikbaar zijn bij de betere wijnhandelaar en drankenspeciaalzaken.

Dr. Bill Lumsden, Director of Distillation and Whisky Creation: “Bij de vervaardiging van Auriverdes had ik een duidelijk smaakprofiel in gedachten. Ik heb de kern van het recept dan ook specifiek gecreëerd om vorm te geven aan dat idee. Het resultaat is een unieke whisky die al mijn verwachtingen overtreft. Auriverdes bevat alle typische kenmerken van Ardbeg, en biedt tegelijkertijd een totaal nieuwe smaakervaring.”

“Ardbeg Auriverdes zorgt voor een explosie van complexe smaken in de mond: koffiedik, drop, gerookte en met ahornsiroop gemarineerde ham, moutachtige noten van koekjes, witte peper en een mooi evenwicht tussen zoet en zout.”

Dr. Lumsden voegt eraan toe: “Bij Ardbeg houden we van experimenteren en proberen we graag nieuwe dingen uit. We zijn ervan overtuigd dat Auriverdes op Ardbeg Day in de smaak zal vallen bij onze fans.”

Ardbeg Day

Ardbeg Auriverdes Fles

Ardbeg Auriverdes Fles

Ardbeg Day is het hoogtepunt van het Islay Festival (Feis Ile), dat plaatsvindt van 23 tot 31 mei 2014. De lancering van Auriverdes zet het festival extra in de kijker. Ardbeg Day is een belangrijke datum in de agenda van maltwhiskyliefhebbers overal ter wereld. Duizenden onder hen reizen dan ook jaarlijks af naar Islay.

Ook fans die er niet bij kunnen zijn op het Schotse eiland kunnen deelnemen aan de festiviteiten. Lokale Ardbeg Day-evenementen en lidmaatschap van het Ardbeg Committee bieden hun immers de mogelijkheid de lancering van Auriverdes te vieren in eigen land. Wilt u ook lid worden van het comité dat ondertussen al 100.000 leden telt? Surf dan snel naar www.ardbeg.com.

Ardbeg Embassies

De ambassades van Ardbeg vormen een netwerk van Ardbeg-klanten die houden van het merk en zich inzetten om Ardbeg bij hun klanten te promoten. Het zijn meestal zelfstandige winkeliers die whisky van topkwaliteit verkopen. Een lijst van lokale Ardbeg Embassies vind je terug via de Ardbeg Embassies pagina.

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.