Skip to main content

Age Statement verdwijnt van Wemyss Blended Malts

WemyssMalts Blended Malts

Wemyss Malts lanceert een aangepaste versie van hun Blended Malts. Opvallend hier is de verdwijning van de leeftijdsaanduiding.

Geen Age Statement meer op de Blended Wemyss Malts

Wemyss Malts kondigt aan dat hun gamma van blended malts The Hive, Spice King en Peat Chimney een update krijgen. De aanpassing is een gevolg van het grote succes van de limited edition van vorig jaar de Velvet Fig.

Deze whisky’s zijn vanaf heden beschikbaar als no age statement expressies, gebotteld aan 46% ABV en non chill-filtered. Elk van deze expressies is ook beschikbaar in geschenkverpakking.

De Wemyss blended malts

De Wemyss blended malts zijn vernoemd de natuurlijke smaken en aromas van elke whisky en nemen je mee op reis door de regio’s van de Schotse whisky’s.

The Hive

The Hive, met zijn kenmerkende Speyside, heeft een geur van sinaasappelbloesems en honingzoete toetsen. Een kruidige tinteling danst op de tong, terwijl een sappige citrus zich vermengt met een vleugje applewood rook.

Spice King

De Spice King heeft een zoet, pittig karakter dat zijn oorsprong uit de Schotse Highlands eer aan doet. De Spice King ontwikkelt zich langzaam in de mond en onthult smaken van gestoofde pruimen en rozijnen, gevolgd door een hete peper en zilte zeetoetsen. Uiteindelijk blijft een subtiele rokerigheid nog een poosje in de mond hangen.

Peat Chimney

Peat Chimney doet denken de kust op Islay met citrus, zout en rokerige tonen op de voorgrond. Een zoete rook ebt langzaam weg naar een zachtere finale.

Non Age Statement

Het steeds groter worden tekort aan oude Schotse whisky zorgt ervoor dat Wemyss Malts de lijn van 8 jaar oude blended malts moet stop zetten. De 12 jarige range zal nog een poosje in beperkte voorraad beschikbaar zijn.

William Wemyss, Managing Director van Wemyss Malts, merkte op: “Velvet Fig was onze eerste stap in de blended malts met hogere sterkte en non-chill gefilterde bottelingen en de receptie van onze klanten was zeer positief. Daarom vonden we dat de tijd rijp was om ons met onze core expresses van The Hive, Spice King en Peat Chimney in dezelfde richting te begeven.”

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) / Sci-Fi & fantasy lover en natuurlijk Whisky liefhebber.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.